уторак, 29. новембар 2016.

О пореклу Јустиниана

Јустинијаново место рођења било је,и још увек је,Словенско село у близини Скопља а његово латинско име је превод његовог Словенског имена Управда.Велики Белисариус је имао Словенско име Велисар (Бели принц у преводу),Васил Македонац,или како га Финлај зове "Словенски младожења",оснивач је највеће породице која је владала Византијом ...



На данашњи дан 28.новембра 1912. године у Валони




На данашњи дан 28.новембра 1912. године у Валони у кући Џемил Бега,окупили су се Шиптари из скоро свих делова Албаније а и шире,где су изгласали документ под називом "Декларација о независности" док је Исмаил Ћемали на тераси куће изашо и пред народом прогласио независност Шћиперије која је у том тренутку заузимала само територију града Валоне и нешто ширу област око њега.Овај дан се код Шиптара слави као "Дан заставе".

С обзиром на то,и с обзиром на наше досадашње знање историје можемо слободно рећи да смо итекако утврдили неке основне ствари о Шиптарима и земљи коју данас зовемо Албанијом,а које би свако требао да зна !

-Територија коју данас познајемо као Албанију,у старо време се звала Епир или Илирија.Термин Албанија је употребљен прво од страних писаца,Ромеја у 13.веку па се касније проширио код осталих.

-Шиптари на ове просторе долазе у 10.или 11.веку и нису никакви староседеоци Балкана већ дођоши и окупатори.

-Шиптари себе зову Шиптари а не Албанци,своју земљу Шћиперија а не Албанија,и ова два термина код њих нису никад била у употреби.Погрешно је именовати Шиптаре Албанцима,тај термин можемо користити искључиво и само ако именујемо скупа све становнике земље Албаније,међу којима има Срба,Македонаца,Грка,Цинцара,Влаха,Рома,Турака и Италијана.Албанац није никад била националност већ име за све становнике области,као Шумадинац,Војвођанин и слично.

-Са Шиптарима се први пут сусрећемо опширније сусрећемо када је Душан законом забранио мешање Срба и Шиптара,у то време су чували козе по брдима.

Шиптари нису учествовали у Косовском боју

-Територија Албаније је већински била насељена Илирима односно Словенима-Србима.Топонимија Албаније је већински Словенска-Српска.Грб Албаније се налази у Илирским грбовницима,као и грб породице Кастриота и Дукађина

-Скендербег је био Србин-Словен,пореклом од оца Јована и мајке Војиславе,прадеда му се звао Бранило.

-Шиптари су пореклом са Блиског истока,Евлија Челеби пише о томе,Шиптарске народне легенде говоре о томе.

-Геги и Тоски се нису разумели на матерњем језику до пре 100 година.

-Доласком Турака већина Шиптара масовно прелази на Ислам због привилегија,Шиптари су коришћени као оружје Турцима у циљу лакше контроле Балкана,Шиптари су пљачком и убиствима запосели Словенске земље.

-Призренску лигу су организовали Турци,Шиптари се никад самостално не би ујединили.

-Шиптари Тоски су масовно учествовали у рату за ослобођење Грчке,две вође револуције су били Шиптари,Колокотирнис и Одисеј,касније су били нашироко распрострањени у Грчкој морнарици,неки Грчки председници су били Шиптари.

-До пре сто година на Атици је живело 200.000 Шиптара,Атина је већински била насељена Шиптарима,док је у Епиру становништво било мешовито.

-Албанија и Косово су вештачке државе,створене захваљујући великим силама.

-Теза да су Шиптари Илири је чисто политичка и измишљена од стране Аустроугарских тзв историчара

-Срби су наобесправљенија мањина у Албанији

-Грци у јужној Албанији су асимиловани Шиптари и Власи а не Грци


Srbo-hrvatskih dodvoravanje i uvlačenje u dupe Mađarima i izdaja


U tijeku srbo-hrvatskih dodvoravanja i uvlačenja u dupe Mađarima i prodaje domaćih banaka, uvid u to da se još nalazimo pod ugarskom krunom sv. kralja Stjepana I. - pogled na zgradu mađarskog parlamenta, grbovi Dalmacije, Slavonije, Srbije i Rame(Bosne), Ugarske i Transilvanije, grb Kumanije, Galicije, Lodomerije i Bugarske, te grb Hrvatske. Niti jedna od ovih „naših“ tobože samostalnih i neživotvornih kvazidržavica se nije pobunila zbog naših grbova na zgradi mađarskog parlamenta, što pokazuje slugansku politiku naše vlasti i otvorenu osvajačku politiku Mađara prema našim zemljama, koja još i dalje traje, nisu se pobunili u prošlosti niti država SHS i kraljevina Jugoslavija, ni SFRJ - južnoslavenske tvorevine u svojoj suštini protuilirske/protujugoslavenske i nesvijesne za bilo šta bi održalo ovaj narod u čvršćoj zajednici i jedinstvu, ali šta kažu; kakav narod takva i vlast, dok se ovaj narod ne oslobodi svog mračnjaštva i duhovnog zastranjenja, neće imati prilike za neku životvorniju i u budućnosti izgledniju,zdraviju, pošetniju i trajniju zajednicu i vlast. Dotada bit ćemo sluge i kmetovi Ugara i Germana, koje će šiptarija pojesti svojim nezaustavljivim demografskim rastom. Ne bi voljeli prikazivati sve crno, ali moramo priznati da crno nam se piše. Zato ovo prilikom ova stranica Iliri su južni Slaveni / Illyrians are South Slavs prva protestira zbog grbova naših zemalja na zgradi mađarskog parlamenta, zahtjevamo da se naši grbovi skinu, i Mađarima jebemo mater zbog toga!