субота, 17. септембар 2016.

Бугарски злочини 1914 - 1918



У периоду од 1914-1918. године, у Србији многе међу најјезивијим злочинима починили су припадници бугарске војске, који су је јесен 1915. године напали Србију.
Бугари су, по повлачењу српских армија у Албанију, у новембру 1915. године окупирали источну и јужну Србију и Вардарску Македонију. Под њиховом окупацијом била је територија између српско-бугарске границе, до Велике Мораве на западу и све до Дунава на северу, као и цело подручје јужно од линије Рибарска Бања - Јастребац, све до Ибра.



Бугари су волели бајонет

Рачуна се да је током Топличког устанка, у пролеће 1917. године, побијено у свему око 20 хиљада Срба свих узраста и оба пола. Највећи део побили су Бугари, користећи врло често само хладно оружје - бајонете - а мањи део, јединице аустроугарске војске и жандармерије.О неделима бугарских окупационих власти опширно се говорило и у Народној скупштини, на 28. редовном састанку - 11. и 12. маја 1921. године.
Народни посланик Видосав Стефановић рекао је тада да су Бугари у многим селима направили "праву пустош стрељањем и вешањем у масама"...Бугари су запалили и уништили најбогатија села - Велика Плана, Гргуре, Горња и Доња Бресница, Тмава, Бања, Рача, Добри До, Луково. Уништено је и село Александрово, насељено Банаћанима. Топовском ватром је од 47 кућа срушено 37. У једну кућу Бугари су затворили 37 чељади и онда је запалили.
У читавом низу села (Крчмаре, Дедишац, Космач) стрељани су и вешани, не само мушкарци, него и жене. Много се пута догодило да су Бугари поливали људе и жене петролеумом и онда их претварали у живе буктиње. У више случајева српски сељаци су бацани у казане кључале воде и тако кувани - како је урађено, на пример, са угледним домаћином Аврамом Тодоровићем из села Гргура.У општини Добри До сахрањивани су живи људи, а у селу Лукову сељацима и сељанкама счцене су руке, ноге, вађене очи и одсецане уши.
Бугарска војска и жандармерија, као и бугарске комите, у црно је завила и бројна села у Млавском срезу.Према наводима Ст. Максимовића, командант Петровца на Млави, резервни поручник 51. пука бугарске војске, учитељ по занимању, сам сноси кривицу за смрт 60 Срба. Потпуковник Тујканов уписао се у листу злочинаца, пошто је својом руком убио десет Срба.Мајор Христов са својим помоћником, потпоручником Бракаловим, послао је у смрт више од 250 Срба и раселио села Реновац, Кобиље и Кладурово.
Потпоручник Бракалов је лично својом руком у атару села Кнезице, на месту званом Беле воде, убио 57 Срба. Припадници регуларне бугарске војске, а још чешће комите, одсецали су убијеним Србима главе и носили их потом кроз насељена места да их свако види…Годину дана после овог великог догађаја, након пробоја Солунског фронта јединице српске армије су кренуле у ослобођење земље , Прокупље је ослобођено 12. октобра 1918. године.
У ослобођењу учествују јединице Прве армије војводе Петра Бојовића са деловима француске коњичке бригаде под командом генерала Огиста Сарла Транијеа.



Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Етничка карта Војводства Србије и Тамишког Баната из 1855.године



Етничка карта Војводства Србије и Тамишког Баната аутора Karl Freiherrn von Czoernig,део са етнографске карте Аустријске монархије објављене у Бечу 1855.године.





Тамно зелено - Срби и Хрвати 
Бело - Мађари

Етничке Српске области:
Осим српске већине на територији данашње АП Војводине, Срби су били већина и у 
1. Целој источној Славонији и Барањи (Вуковар, Винковци, ...),
2. Темишвару, Араду, Светом Николи (Санниколау Маре), Чакову, Старој Оршави, Свиници, Старој Молдови и другим местима у Румунији,
3. Граду Баји и целокупној области између Баје на северу и Сомбора и Суботице на југу, а који данас административно припадају Мађарској.

У Војводству,према подацима из 1851.године,а који су приказани на карти,има 384.046 Срба који чине већину,док има и других Словена као Бугара - 22.780 , Хрвата - 2.860 , Чеха и Словака - 25.607 , Рутена - 6.777 , свеукупна Словенска популација Војводства износила би нешто преко 442 хиљаде људи.Мађара има 221.845.

Цела карта у већој резолуцији - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Ethnographic_map_of_austrian_monarchy_czoernig_1855.jpg





Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Побијање грчког фалсификата 2.


Побијање грчког фалсификата у Светом Писму,Данилово јеванђеље, где се дословно наводи да је Александар цар грчки - "А руњави јарац је цар грчки". О јарцу као једном од симбола Македоније било је раније речи и ту смо утврдили да нема говора о некој грчкој и грцима,јарац није грчки симбол,а пошто из тврдње да је "Александар цар грчки" произилази логичан закључак да је његова империја грчка,погледајмо :

-Прва Грчка држава створена је тек у 19. веку
-Грчко име не постоји у времену Александра Македонског
-Александар долази из Македоније,логично је да сваки освајач шири име своје земље и народа одакле долази
-Нико није сматрао његово царство за грчко

Пар фресака и других уметнина на којима јасно пише и јасно се види да је царство одувек именовано као Македонско,представљено је лавом као једним од симбола Македоније,погледајмо.

Надовезујемо се само на претходну објаву исте теме,сличног садржаја,истог циља,само што се овде ради о грифону који је такође један од симбола Македоније,док се у претходној објави радило о лаву.












































Слика 1 - Фреска са приказом страшног суда на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Царства су симболично приказана као 4 звери које је видео пророк Данило,исти онај у чијем је јеванђељу уметнут фалсификат "грчки цар александар" и који је видео рађање и пропаст ових царстава које ће означити рађање спаситеља Исуса Христа.Од тада,ова 4 царства проналазе своју улогу и место у црквама,храмовима и фрескописима широм Европе.Фреска се налази у Ивериском манастиру у граду Самари,Русија.
За већи приказ - http://img-fotki.yandex.ru/get/9510/126161824.6e/0_f19b1_4430bef3_orig

Слика 2 - Фреска са приказом страшног суда на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Иста прича као са фреском са прве слике,па да не одуговлачим.Македонско царство је приказано као грифон,фреска је осликана у 18.веку и налази се у музеју уметности у Череповецу,Русија.
Слику веће резолуције ћу поставити у коментару

Слика 3 - Детаљ из књиге откровења Светог апостола Јована Богослова,приказана су 4 царства,Македонско царство је приказано грифоном.Књига потиче из 6.века нове ере.
За већи приказ - http://staff2.chat.ru/4anti.gif

Слика 4 - Део једне руске реплике иконе са темом страшног суда,направљена је за нову цркву Рођења Христовог у Краснодару,Русија.Македонско царство је приказано симболом грифона.
За већи приказ - http://pravv.km.ua/read/0023/img13-10.jpg

Слика 5 - Исечак грба Македоније са гравуре на којој се налази грифон као њен симбол,од аутора Хајнриха Штајнера,1534.година
На гравури се налазе Филип други,Александар трећи и Олимпија
Слику веће резолуције ћу поставити у коментару

Слика 6 - Исечак преписа из неке средњевековне Немачке илустрације грбова,16.век .На илустрацији су представљена 3 најхрабрија владара предхришћанског доба.Први је Хектор из Троје,Александар велики и Јулије цезар.Александар велики носи штит са симболом грифона.
Слика веће резолуције у коментару

Слика 7 - На гравури су представљена 3 најхрабрија владара предхришћанског доба.Први је Хектор из Троје,Александар велики и Јулије цезар.Александар велики носи штит са симболом грифона.
Дело Даниела Хофера,1516.година.
За већи приказ - http://images.fineartamerica.com/images/artworkimages/mediumlarge/1/three-worthy-pagan-hector-alexander-the-great-and-julius-caesar-daniel-hopfer.jpg

Слика 8 - Фреска са приказом страшног суда из Даниловог јеванђеља на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Налази се у цркви Успења Пресвете Богородице у граду Владимиру,Владимирска област,Русија.Фреска је осликана 1408.године.
За већи приказ - https://fotki.yandex.ru/next/users/ninalpru/album/206809/view/678789?page=0

Слика 9 - Грифон на новцу античке Македоније

Слика 10 - Грифон на једној средњевековној цркви у Македонији.


Најлакши начин до зараде на интернету икада:




Да ли сте знали да је један Шпански краљ имао Словенско име?


Ранимирус односно Ранимир био је краљ Арагона,краљевине на североистоку Пиринејског полуострва,све до своје смрти 1035.године,био је син Санча трећег,краља Наваре.Ово је минијатура из 13.века на којој је приказан он -Ranimirus Rex лево,са својим сином -Suncius Filius десно.
Оно што је занимљиво је његово име,које поред додатог латинског наставка -ус- има наставак -мир- који је у употреби само код Словена.Шпанци али и сви остали његово име преводе као Рамиро,али слика говори другачије јер јасно пише да је његово име Ранимирус а не Рамирус тј Рамиро,и чињеница да је свуда тако записиван.





Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Тројанска митологија на стећку



Тројанска митологија на стећку,Тројанац Ганимед,Хеба и орао 





Ганимед је био Тројански младић,у легендама описан као изузетно леп,унук Дардана и син Троса,оснивача Троје.Ганимед је одрастао у Бригији(Бригија је првобитно била на Балкану,у Илирији),на планини Иди где је чувао овце угледао га је Зевс и послао је орла да га доведе на Олимп како би био виноноша боговима.Многи сматрају и да је орао био заправо Зевс.Занимљива је такође његова Бригијска капа.

Ганимед је највероватније грчка верзија имена Канимед,и очигледно има неке везе са медом или медовином а не са квазитумачењима режимских историчара и Грка - γάνυσθαι + μήδεα = радост у зрелости ?!?! Ко-медија,пријатна је за душу као што су мед и медовина пријатни за тело.Каво би то вино Ганимед точио боговима него вино од меда - медовину.Порекло Енглеске речи за Медовину,тј вино од меда -Mead- потпуно је јасно.Канимед је онај ко точи медовину.Јасна Словенска етимологија.



Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Мотиви са стећака



Бриги-Тројанци играју коло и држе детелине у руци-крв Хекторову,симбол Троје.



































На стећку се јасно види Бригијска капа и Бригијска ратна ношња.Бригијска капа је у свету позната од памтивека.Она је симбол слободе и мудрости,име је добила по истоименом Тројанском племену.Исту капу је на глави носио Тројански принц Парис када је стрелом смртно ранио Ахила.Њихове униформе су типичне заИлирска и Трачка племена али и за Етрурска.Етрурске и Римљанске приче о Тројанским избеглицама као њиховим прецима и оснивачима су бројне.

Какве везе има детелина са Тројом ?
Детелина се у Илијади помиње неколико пута.Посебну важност је добила након што је Тројански принц и војсковођа Хектор у боју убио Ахиловог рођака и најбољег друга Патрокла мислећи да убија Ахила због тога што је млади Патрокло носио Ахилов оклоп и кацигу.Ахил се тада заклео да ће осветити његову смрт и да неће стати док Хекторова крв не прекрије сваки листић детелине.И тако су детелине натопљене Хекторовом крвљу постале симбол Троје.


Најлакши начин до зараде на интернету икада: