субота, 22. октобар 2016.

Књига "Illyrici Sacri,tomus primus,ecclesia salonitana",аутора Данијела Фарлатија,Венеција,1751.година.

-Дарданци као и Мижани(Становници Мезије),пореклом су Илири
-Тракија и Дакија су Илирске провинције
-Пелазги су владали Јадранским морем
-Пелазги у Италији су Етрурци,или Туски,Тирсени.
-Пелазги су постојали у Италији пре Тројанског рата,Либурни су господарили Јадранским морем.
-Пелазги или Либурни су владали Јадранским морем.






Најлакши начин до зараде на интернету икада:









Књига "Lectures of the geography of ancient Greece: with some notice of the history of the individual states,volume 614",аутора Gessner Harrison,1834.година.

-Термин "Хелас",што је преведено као "Грчка",од латинског "Грециа",део је Европског континента који се простире јужно од Македоније и Илирије а са сваке друге стране се граничи са морем.Велики део њеног становништва су "варвари",они нису Грци.
-Македонија лежи северно од Грчке.
-Епир,Македонија,Тракија и Илирија,не говоре Грчки,али имају грчке колоније,преко којих су по некад присно сарађивали са Грчком и због тога заслужују своје место у грчкој географији.







Најлакши начин до зараде на интернету икада:



Књига са универзитета Оксфорд,"Индо-Европска поезија и мит",од аутора М.Л.Веста

Дру-(в)ид односно Дрвид,Дрвовид,Друид,би требало да значи "Видовити храст" или на Словенским језицима једноставно чаробњак,видовњак култа дрвета,природе.Забележено је да је високо дрво храста служило Келтима као лик Јупитера.Друиди су били свештеничка класа код Келта,поред тога били су учитељи,судије и лекари,обитавали су и у шумама(храстовим),своје обреде су такође изводили испод храста,познато је да је храст за Словене свето дрво,а Илирско Зевсово светилиште у Додони,налазило се испод великог дрвета храста.







Најлакши начин до зараде на интернету икада:


Књига "East and West,a diplomatic history of annexation of the Ionian islands to the kingdom of Greece",аутор је Грк Stefanos Xenos,књига издата у Лондону 1865.

-Господин Лајард(Енглески путописац,археолог,историчар,дипломата):
"Бугари и Босанци,и становништво Румелије(Османске провинције) су Словени и они мрзе Грке"
-На првом месту,Румелија није ништа друго до античка Македонија и Тракија,полуострво Халкидики и Пропонтис.

-Па се сад овај Грк аутор књиге буни и није му јасно зашто г.Лајард представља становнике Румелије као Словене(што и јесу) а не као Грке.

-Г.Лајард каже да Румелци мрзе Грке али да су Румелци први који узму оружје у руке када год Грци покушају да оборе Турску власт,и када је Грчка прогласила независност,на хиљаде Румелаца са својим породицама се преселило у Грчку.Тероторија која сада чини краљевину Грчку,пре него што је прогласила независност,имала је не више од 500.000 становника,трећина су били муслимани који су се иселили након проглашења независности.1836.године,слободна Грчка имала је 900.000 становника.То је због навале Грка из провинција које г.Лајард назива Словенским

Овде се заправо ради о грчком фалсификовању историје још од најранијих дана.Овај Грк присваја становништво Румелије које је свуда записано као већински Словенско,проглашавајући их за грке само на основу личних убеђења,кривотворећи јасан запис угледног Енглеског путописца,дипломате и историчара Лајарда.Иза овог кривотворења стоји свакако пропаганда,грчка митоманија и презир према свему Словенском.Становници Румелије јесу мрзели грке али је њима и грцима заједнички интерес био пре свега да се отерају Турци што пре,зар то није био заједнички интерес многима на Балкану ? То што се становништво селило за нову слободну територију на Балкану-Грчку,није никакав доказ да су ти људи Грци.Логично је да су сви ти људи желели да буду слободни и живе слободно и да је то највећи покретач сеоба у то време,исти је био случај са становништвом из још увек неослобођених области које се селило када су независност стекле Србија и Бугарска.














Најлакши начин до зараде на интернету икада:



Префектура Илирик највећа на Хелму у 6.веку

Bartholomew, J.G,A Literary & Historical Atlas of Europe,London,1910.

Источно римско царство након Јустинијанове смрти у 6.веку подељено на префектуре(административнајединица).Префектура Илирик највећа на Хелму.





Најлакши начин до зараде на интернету икада: