среда, 14. септембар 2016.

За Косово Албанци никада нису имали своје име












Др Каплан Буровић: За Косово Албанци никада нису имали своје име, као што га немају ни дан-данас

Косово, заједно са Метохијом, данас се скраћено називају КОСМЕТ. Док се Метохија простире уз саму албанску границу Југо-западне Србије (један део Метохије се налази и у Албанији !), Косово се простире на исток Метохије, према Приштини, Западној Морави и Скопској Црној Гори, па према Гњилану и Подујеву, на север до испод реке Ибар.
Све до XVI века, граница Србије је била на обали реке Дрим, данас у Албанији: дели Северну Албанију од Средње. У раније векове Србија се простирала и испод реке Дрим, све до самог Драча (алб. Durrës), који су прадедови Срба освојили од источног римског царства 548. године, кад у Албанији, па и на Балкану, није било живе душе албанске,ово признаје и највећи њихов албанолог, академик, проф. др Eqrem Çabej.

Да би стигли до Драча, Срби су пре тога настанили Косово и Метохију, преко којих области су и продирали према Драчу и Солуну. Из сачуваних историјских докумената сазнајемо да су Косово и Метохија тада били претворени у прах и пепео од варварских племена, која су туда, у пролазу, пљачкала, жарила, палила, убијали месно становништво, или су их одводили са собом као робове. Кад су се Срби настанили у те области, оне су биле пусте, покривене прахом и пепелом, или обрасле жбуњем, шумама, без живе људске душе. Сетите се византијског историчара Приска, који је управо тада обишао Дарданију (како се звало Косово у та времена), а који нам је оставио црно на бело неоспориво сведочанство да су Варвари претворили Дарданију у “ненастањену пустињу”. По шумама и жбуњу Дарданије, као каква, кукала је птица кос, која нас и својим црним перјем (од Косовског боја!) подсећа на српске мајке, исто тако у црно обавијене, које су нарицале за својим убијеним синовима. Дижући је из праха и пепела, крчећи жбуње и шуме, сејући жита, винограде и воћке, они су ту изградили села и градове, па и формирали своју прву државну творевину. Тако је Космет постао колевка српског народа, српске свести и српске бити, српске вере, државности, школе, просвете, културе и идеје, музеј и мементо српског постојања кроз векове.

Од првог дана свог приспећа тамо Срби су Косово назвали и овако, а по птици кос (=француски „мерле“), која је у својој црној одежди кроз деценије и векове кукала по том пољу, засађеном више неголи пшеницом костима српских најбољих синова, који су је бранили од страних освајача. Од кад су ту стигли, Срби су својим грудима и животом бранили Косово и од турских освајача, дижући сву Европу на ноге у знак највећег поштовања, јер се ту – на Косово, бранила и Европа. Морем крви Срби су и ослободили Косово од турских окупатора. Тако је Косово наводњено српском крвљу више неголи водом.
Албанци, пошто су стигли у данашњу област Мат, средња Албанија, изнад Тиране, по мом обрачунању у IX веку нове ере, по прорачунима Академика Чабеја у X веку нове ере, енормним множењем и асимилирањем остатака других народа, па и самих Срба, које су нашли тамо, ширили су се на све стране данашње Албаније, па су крајем XVIII-XIX века почели прелазити чопоративно и преко њених граница, на територији данашње Србије, Македоније и Црне Горе.

Долазећи на Косово они попримају од тамошњих Срба ово име, што нам доказује да пре Срба они нису тамо никада живели, јер – да су живели пре Срба – имали би своје име за ту област. Сем имена Косово, у историји албанског народа и језика нема други назив за ову област.
Ово нам доказују и остали истоимени топоними широм Балкана, где актуелно живе (или су живели !) Срби. Имате их и у самој Албанији, господине Nöel Malcolm-e! Овај енглески фалсификатор историје Косова, идући на руку велико-албанским фалсификаторима, учинио је све да порекне ово, иако зна сасвим добро да је и највећи албански етимолог, академик проф. др Ећрем Чабеј, признао као сасвим научну и неоспориву етимологију од српског апелатива кос, на алб. “mullenja”. Али, ако је он и сав научни свет признао то, не признају албанске пришипетље, који – иако немају појма о етимологији – поведени својим шовинизмом и најслепијим расизмом, настојали су на све могуће начине да оспоре ту етимологију и да Косову нађу једну нову, понајмање албанску етимологију, како то чине и са Косовским бојем и Милошем Обилићем, па и династијом Немањић, које нам безочно присвајају и свакако настоје да их прикажу као “аутохтоно” албанско.

Тако су ови албански „научници“, у почетку, настојали да топоним Косово протумаче албанским језиком, па су назвали Косово „Fusha e Mullenjave“, што је у ствари превод српског имена, јер алб. mullenja на српском језику значи кос, птица.
У њиховој одисеји да пронађу Косову неку албанску етимологију, повезали су овај топоним и са албанским апелативом kosë = „срп. коса, оруђе рада“, али им Академик Çabej то не прихвати, објашњавајући својим Албанцима да и та реч – kosë – води порекло из српског језика, па и да нема везе са топонимом Косово.
Велики албански фалсификатор историје, академик, проф. др Скендер Ризај “верује да истинито порекло ове речи налази се пре у илирском или у трачанском, неголи у српском језику). Али, како признају и сами Албанци, и у самој Албанији има много словенских топонима, па и топоним Косово: тако се назива једно село близу Ђирокастре!
Један други албански “истраживач”, Muharrem Carabregu, настоји да изведе име Косово од једног илирског корена каса (који – по њему – значи “дубока долина”) и албанске речи ва ). Све је ово познато N. Malcolmu, па – на крају свега овога (у фусноти, а не у тексту!) – додаје : « ово је доста неубедљиво ».

Најновије епохално « откриће » учинио је Албанац Preljoc Margiljaj 2001. године, који је пронашао да етимологија топонима Косово потиче од албанске речи кос = «срп. кисело млеко »). Нема сумње да од укисељених мозгова не можемо ништа друго ни очекивати до укисељене етимологије. У овим « научним » пословима предњаче « комунисти », као што је конкретно Димитар С. Шутерићи.
У Албанији, у области Голо брдо, настањено и дан-данас ексклузивно од словенских Македонаца, налази се село Косовраст, које потиче од Косов Храст, а које на српском и македонском језику значи « храст птице кос ». На албанском нема никакво значење, али се не искључује могућност да се Preljoc Margiljaj попео на том храсту и тамо, док је чувао козе, пио (или јео!) кос = «кисело млеко» и писао његову књижурину " Илири су говорили Албански – Албанци говоре Илирским језиком ".

За Косово Албанци никада нису имали своје име, као што га немају ни дан-данас. Зато су употребљавали и употребљавају искључиво ово српско име, које су без сумње узели од Срба, доласком у ту област.
Топоним Дарданија (који су Албанци узајмили из античке литературе, значи нису наследили никаквом народном генеалошком традицијом !) нема никакве везе са « албанским » апелативом dardhë = «срп. крушка», како претендују академици Албаније), са њима и N.Malcolm (!), јер су назвали тако Косово – Дарданија – Дарданци античког доба, према имену свог бога Дарданос), што је у последње време признао и албански академик проф. др Марк Краснићи.)
Пошто нису успели да топониму Косово нађу еквиваленат у свом језику, па ни у илирском, потражили су му га и у страним језицима, па и у турском, тобоже: „потиче из турског језика, пошто турски апелатив ова значи „равница“, док реч ку или куш на турском језику значи „птица“.

Са чиме је неће изједначити ови Албанци?! Са свачиме! А пошто су тако постали најсмешнији, албански академици из Приштине најзад признаше:

„Legjendat serbe këtë fushë e quajnë fusha e mëllenjave, të cilat besohen nga serbet se janë shpirtrat e luftëtarëve serbë të vrarë në atë fushë. Të gjithë studiuesit konfirmojnë se emri Kosovë vjen nga fjala serbe kos që do të thotë mëllenjë….7)

Превод: “Српске легенде називају ово поље fusha e mëllenjave (требали су да напишу: Косово поље, јер Срби не говоре албански!), које се верују од Срба да су душе српских ратника убијених на том пољу. Сви научници потврђују да име Косово потиче од српске речи КОС, која на албанском језику значи mëllenjе“

Иако су ово потврдили и сами албански академици, и то службено, Албанци ће, у налету њихових политичких стремљења, наставити и у будуће да претендују за Косово да је то њихова реч, да етимологија овог топонима потиче од њиховог апелатива кос – „кисело млеко“, јер – како рекосмо – укисељени мозгови само укисељене етимологије могу и да производе.

Од ових укисељених мозгова екстремно-националистичких Албанаца не патимо само ми, њихови суседи, већ и сами поштени Албанци. Видите што су урадили са цитираном књигом Академије наука и уметности Приштине: чим су видели то признање да је име Косова српске етимологије, одмах су интервенирали и забранили је, повукли је из продаје.

Кад би могли, ови би Албанци много што забранили, па и натоварили на своја леђа и скрили то по њиховим јазбинама, као лопов украдено.


Најлакши начин до зараде на интернету икада:





O terminima Srbi i Sloveni






Oba termina su se spominjala u toliko prilika i varijacija,da je to nemoguce ignorisati,a ogromna greska je sagledavanje njihovog znacenja kroz danasnji nacionalni kontekst.


Npr.nekadasnje ime Poljske je Sorabija.Znaci li to da su,izmedju svih ostalih,Srbi i Poljaci danas jedan te isti,indenticni narod,kao sto su bili i u dalekoj proslosti?Srodni da,ali da su isti,posle toliko vremena,toliko faktora,ratova,migracija,politickih i religijskih uticaja da moze da se kaze da su isti,da indenticno izgledaju,da govore indenticnim jezikom i poseduju indenticne kulturne obrasce kao i mentalitet - tesko.Tradicionalna obuca u Poljaka se zove - opanak i izgleda indenticno kao i Srpski opanak.Znaci li to da su Poljaci u stvari Srbi,ili da su Srbi zapravo Poljaci?Naravno da ne,nego da poticu od jednog istog naroda,iste kulture koja je kroz vekove sistematski rasparcavana kreiranjem drzavnih,nacionalnih koncepata ne zaboravljajuci pri tome i religijski faktor kao orudje podela i razdora.A ta nekadasnja kultura je obuhvatala ogromna prostranstva i njeno nasledje pripada sirokom korpusu danasnjih kocepata naroda koji su je nasledili.Varijacije opanaka se mogu videti i u mnogim,drugim kulturama na daleko sirem podrucju kao i mnogih simbola.Slicna prica je i kada su u pitanju Vendi,odnosno Sorabi iliti Luzicki Srbi,a kao jedan od njihovih potomaka,mogu teska srca da kazem da je citava prica oko njihove nesrecne i tragicne istorije uzasno romantizovano predstavljena kod nas,umesto da nam bude za nauk i upozorenje da ne dozivimo njihovu sudbinu.



Za kraj da dodam,da se terminima uzasno puno manipulisalo odvajkada,da su imena,njihova znacenja menjana,prisvajana,da im je davano skroz drugo znacenje u odnosu na originalno,tako da zapamtite - mi nismo niti Sclavi - robovi niti Servi-sluge vec:












Најлакши начин до зараде на интернету икада:




,,Златна књига" настала  око 600 г.пне







































,,Златна књига" настала је око 600 г.пне. и изложена је са трачком фреском која представља војника са шлемом..
Сматра се да је књига била употребљена за сахрану етрурског аристократе који је овладао учењем легендарног трачког мага и певача Орфеја.
Књига се састоји од шест листова, на врху једног је утиснут натпис.писан Расенским тј Етрурским писмом,израђена је од 24 каратног злата.



Најлакши начин до зараде на интернету икада:




Вучедолска култура





Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Музеј Бенаки у Атини,а ово би требало бити грчко ?























Најлакши начин до зараде на интернету икада: