четвртак, 29. септембар 2016.

Словенски топонима у Албанији и Беломорској Македонији

На овој карти имамо неколико Словенских топонима у Албанији-Клисура,Горица,Струга,у Беломорској Македонији-Острво,Водена,а у Тесалији-Загора.







Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Македонци из Беломорске Македоније су одвођени у логоре.

Македонци из Беломорске Македоније су одвођени у логоре само да не би пружали подршку Грчкој демократској армији коју је чинило велики број Словена из Беломорске,период грчког грађанског рата.










Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Biseri hr.wikipedije

Biseri hr.wikipedije; "U VI. stoljeću migracije Slavena tjeraju Ilire na današnje područje Albanije, prepuštajući svoja područja hrvatskim i srpskim plemenima." I to vam je nauka, ovakve tvrdnje nisu samo na stranici Wikipedije hrvatske verzije na kojoj ima najviše krivotvorina i podvala i u ostalim povijesnim tumačenjima, nego doslovno u knjigama, počevši od germanskih albanologa Johann Georg Hahn "Albanesische Studien 1854"., domaćih albanologa Ćire Truhelke, Milana Šufflaya i dr., školovani u Beču, koji su zbog potrebe istraživanja Ilira, zamislite, naučili albanski jezik. Oni su skupa sa ostalima domaćim povjesničarima praktički predali povijest naših predaka Ilira nekim patuljcima šćipetarima. To je ravno narodnoj izdaji, a za takve izdaje je smrtna kazna, ali na takav način nećemo jednog dana, nego sve te njihove izdajničke knjige staviti na lomaču.






Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Ilirska simbolika Polumeseca i zvezde Danice sa stećaka



Ilirska simbolika Polumjeseca i zvijezde Danice sa prapovijesnih stećaka, rimskog novca iz kovnice u Sisku, na srednjovjekovnim denarima 12.st slavonskog bana Andrije, kao i grbu Slavonije do 12.-16.st, na većini grbova srednjovjekovnih gradova i krajina, grbu Ilirije i Bosne iz 14st. u Fojničkom grbovniku, i sve do 19st. to je grb Ilirije, a dandanas na mnogim našim gradovima. Možemo pričati da se ta simbolika polumjeseca i zvijezde pojavljuje u prošlosti i kod drugih naroda, ali ne možemo poreći da je kod nas izrazita, toliko da je dobila status grba. Kult mjeseca u Ilira tj. južnih Slavena je najvažniji, a kod drugih naroda to nije tako izrazito. Na prapovijesnim stećcima ima najviše magijsko-lunarne simbolike polumjeseca i zvijezde danice, zato krivotvoritelji naše povijesti lažno predstavljaju stećke kao srednjovjekovne, da bi razbili kontinuitet simbolike, ali i pokapanja na tim mjestima od prapovijesti do novog doba, i premda je velika većina simbolike na stećcima antička, pa i razni oblici križeva, što se službeno priznaje, ali oni i dalje bjesomučno ponavljaju "srednjovjekovni stećci", samo da bi i dalje držali na životu dogmu i podvalu o doseljenju Slavena i neslavenstvu Ilira, i za to su im potrebne krivotvorine. Odjebite, ne priznajemo tu vašu povijest.








Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Galerija antičkih ratnika sa ilirskom kacigom na stećcima.


Galerija antičkih ratnika sa ilirskom kacigom na stećcima, sa nekropole Gvozno polje pod obroncima planine Treskavica, dva prikaza na stećku sa nekropole Rogatica (barbarski prebačen ispred zemaljskog muzeja u Sarajevu), sa nekropole Ubosko, Ljubinje, još čekamo nove fotografije ilirske kacige sa nekropole Radmilovića Dubrava kod Bileća i nekropola Vrelja kod Pljevlja CG, a dobro bi došla i nova fotografija u boji iz Ljubinja... ako ima tko blizu oko Ljubinja, Bileća i Pljevlja, neka nam pošalje, bit ćemo jako zahvalni... Tu su i na stećcima antičke Brigijske kape na ratnicima koje nalazimo na podosta nekropola, kao i stupove antičkih hramova... vodu li nas to stećci prema Troji?






Za sve ove ilirske kacige smo mogli saznati i prije stotinjak godina da se nekim sljepcima nije ukazao oreol, kao što su stećci mogli biti ono šta jesu antički spomenici, da ih neki nisu namjerno stavili u srednji vijek, pa više nikom nisu toliko interesantni, a običan puk se ni ne pita kako nema sjećanja ni zapisa o tome tko je podigao prije 500-800god sto tisuća stećaka, od toga mnoge megalitske 5-32tone, a neki kao na Cetini od 8, 16 i 17 tona bez ikakvog zapisa i simbolike.... ni sjećanja o imenima nekoliko tisuća klesara koji su radili simboliku po stećcima 300-400 godina.




Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Rimske krsaste fibule,4. vek nove ere.

Rimske krsaste fibule, prve tri su bronzane, poslednja je srebrna, 4. vek nove ere.Zbirka muzeja u Jagodini.




Ancient Roman "crossbow" fibulas, first three are bronze, last one is made of silver, 4th century AD.
Collection of Museum in Jagodina, central Serbia.



Најлакши начин до зараде на интернету икада:




Fibule iz srednjeg bronzanog doba, oko 1500-1200 godina pre nove ere.

Fibule iz srednjeg bronzanog doba, oko 1500-1200 godina pre nove ere.Zbirka Muzeja Krajine u Negotinu.


Middle bronze age fibulas, around 1500-1200 BC.Collection of Krajina museum in Negotin, eastern Serbia.




Најлакши начин до зараде на интернету икада:




Čuveni šlem iz Berkasova,pozlaćena kaciga iz 4. veka nove ere

Čuveni šlem iz Berkasova, jedan od najlepših rimskih šlemova ikada pronađenih - pozlaćena kaciga iz 4. veka nove ere, sa ukrasima od poludragog kamenja i staklene paste i natpisima sa strane.
Pronađen je u Berkasovu u Sremu, zajedno sa još jednim pozlaćenim šlemom.
Verovatno su pripadali konjičkim oficirima cara Licinija koji je pretrpeo poraz od cara Konstantina I u bici kod Cibala (današnji Vinkovci) 314. Ili 316. godine nove ere.Čuvaju se u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu.





Famous Berkasovo helmet, one of the most beautiful Roman helmets ever found - gold plated, with gems and glass pasta ornaments and inscriptions at the edges, 4th century AD. 
It was discovered in Berkasovo, Srem region, northern Serbia, together with another gold plated helmet.
They probably belonged to cavalry officers of emperor Licinius, who was defeated in Battle of Cibalae, against emperor Constantine I in 314 or 316 AD.Collection of Museum of Vojvodina in Novi Sad.


Најлакши начин до зараде на интернету икада:





Srebrna fibula tipa "Čurug",5-4. vek pre nove ere


Srebrna fibula tipa "Čurug", sa stilizovanom zmijskom glavom na jednom kraju, gvozdeno doba, 5-4. vek pre nove ere, pronađena na lokalitetu Gradina u Majuru kod Jagodine.Zbirka muzeja u Jagodini.




Iron age silver fibula, "Čurug" type with stylized snake head on one end, 5th-4th century BC, found at Gradina site in Majur, central Serbia.Collection of Museum in Jagodina.



Најлакши начин до зараде на интернету икада: