субота, 17. септембар 2016.

Побијање грчког фалсификата 2.


Побијање грчког фалсификата у Светом Писму,Данилово јеванђеље, где се дословно наводи да је Александар цар грчки - "А руњави јарац је цар грчки". О јарцу као једном од симбола Македоније било је раније речи и ту смо утврдили да нема говора о некој грчкој и грцима,јарац није грчки симбол,а пошто из тврдње да је "Александар цар грчки" произилази логичан закључак да је његова империја грчка,погледајмо :

-Прва Грчка држава створена је тек у 19. веку
-Грчко име не постоји у времену Александра Македонског
-Александар долази из Македоније,логично је да сваки освајач шири име своје земље и народа одакле долази
-Нико није сматрао његово царство за грчко

Пар фресака и других уметнина на којима јасно пише и јасно се види да је царство одувек именовано као Македонско,представљено је лавом као једним од симбола Македоније,погледајмо.

Надовезујемо се само на претходну објаву исте теме,сличног садржаја,истог циља,само што се овде ради о грифону који је такође један од симбола Македоније,док се у претходној објави радило о лаву.
Слика 1 - Фреска са приказом страшног суда на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Царства су симболично приказана као 4 звери које је видео пророк Данило,исти онај у чијем је јеванђељу уметнут фалсификат "грчки цар александар" и који је видео рађање и пропаст ових царстава које ће означити рађање спаситеља Исуса Христа.Од тада,ова 4 царства проналазе своју улогу и место у црквама,храмовима и фрескописима широм Европе.Фреска се налази у Ивериском манастиру у граду Самари,Русија.
За већи приказ - http://img-fotki.yandex.ru/get/9510/126161824.6e/0_f19b1_4430bef3_orig

Слика 2 - Фреска са приказом страшног суда на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Иста прича као са фреском са прве слике,па да не одуговлачим.Македонско царство је приказано као грифон,фреска је осликана у 18.веку и налази се у музеју уметности у Череповецу,Русија.
Слику веће резолуције ћу поставити у коментару

Слика 3 - Детаљ из књиге откровења Светог апостола Јована Богослова,приказана су 4 царства,Македонско царство је приказано грифоном.Књига потиче из 6.века нове ере.
За већи приказ - http://staff2.chat.ru/4anti.gif

Слика 4 - Део једне руске реплике иконе са темом страшног суда,направљена је за нову цркву Рођења Христовог у Краснодару,Русија.Македонско царство је приказано симболом грифона.
За већи приказ - http://pravv.km.ua/read/0023/img13-10.jpg

Слика 5 - Исечак грба Македоније са гравуре на којој се налази грифон као њен симбол,од аутора Хајнриха Штајнера,1534.година
На гравури се налазе Филип други,Александар трећи и Олимпија
Слику веће резолуције ћу поставити у коментару

Слика 6 - Исечак преписа из неке средњевековне Немачке илустрације грбова,16.век .На илустрацији су представљена 3 најхрабрија владара предхришћанског доба.Први је Хектор из Троје,Александар велики и Јулије цезар.Александар велики носи штит са симболом грифона.
Слика веће резолуције у коментару

Слика 7 - На гравури су представљена 3 најхрабрија владара предхришћанског доба.Први је Хектор из Троје,Александар велики и Јулије цезар.Александар велики носи штит са симболом грифона.
Дело Даниела Хофера,1516.година.
За већи приказ - http://images.fineartamerica.com/images/artworkimages/mediumlarge/1/three-worthy-pagan-hector-alexander-the-great-and-julius-caesar-daniel-hopfer.jpg

Слика 8 - Фреска са приказом страшног суда из Даниловог јеванђеља на којој се налазе 4 царства: Римско, Вавилонско, Македонско - грифон и Персијско.Налази се у цркви Успења Пресвете Богородице у граду Владимиру,Владимирска област,Русија.Фреска је осликана 1408.године.
За већи приказ - https://fotki.yandex.ru/next/users/ninalpru/album/206809/view/678789?page=0

Слика 9 - Грифон на новцу античке Македоније

Слика 10 - Грифон на једној средњевековној цркви у Македонији.


Најлакши начин до зараде на интернету икада:
Нема коментара:

Постави коментар