петак, 16. септембар 2016.

Побијање грчког фалсификата у Светом Писму


Побијање грчког фалсификата у Светом Писму,Данилово јеванђеље, где се дословно наводи да је Александар цар грчки - "А руњави јарац је цар грчки". О јарцу као једном од симбола Македоније било је раније речи и ту смо утврдили да нема говора о некој грчкој и грцима,јарац није грчки симбол,а пошто из тврдње да је "Александар цар грчки" произилази логичан закључак да је његова империја грчка,погледајмо пар општепознатих чињеница.
-Прва Грчка држава створена је тек у 19. веку
-Грчко име не постоји у времену Александра Македонског
-Александар долази из Македоније,логично је да сваки освајач шири име своје земље и народа одакле долази
-Нико није сматрао његово царство за грчко
Пар фресака из цркава на којима јасно пише и јасно се види да је царство одувек именовано као Македонско,представљено је лавом као једним од симбола Македоније,погледајмо.


Фреска 1 - Фреска са приказом страшног суда на којој се налазе 4 царства: Римско(оно се не види на слици), Вавилонско(аждаја са 4 главе), Македонско(лав) и Персијско(вепар).Царства су симболично приказана као 4 звери које је видео пророк Данило,да,исти онај у чијем је јеванђељу уметнут фалсификат "грчки цар александар" и који је видео рађање и пропаст ових царстава које ће означити рађање спаситеља Исуса Христа.Од тада,ова 4 царства проналазе своју улогу и место у црквама,храмовима и фрескописима широм Европе.Фреска је рађена у 18.веку а данас се чува у историјско-архитектонском музеју у Костроми,Русија.
За већи приказ - http://www.iconrussia.ru/icon/detail.php…
Фреска 2 - Фреска такође представља 4 царства које је видео пророк Данило а то су Персијско,Македонско,Римско и Вавилонско.Македонско је приказано симболом крилатог лава.
За већи приказ -http://www.describe.ru/im…/describe_ru_20130702102643327.jpg
Фреска 3 - Фрескопис из цркве Светог Великомученика и Победоносца Ђорђа тј црква Светог Ђорђа из 16.века,Скопска Црна Гора,село Бањани.
На фрескопису су приказани,као и у претходна два случаја,симболично 4 царства и њихова 4 цара.Македонско царство је приказано као лав а изнад њега је цар Александар.
За већи приказ - http://srbin.info/wp-content/uploads/2014/08/freska-dva.jpg
Закључак - Александар није био грк нити грчки цар.
Најлакши начин до зараде на интернету икада:

Нема коментара:

Постави коментар